Om ByDyrk

ByDyrk er et tiltak i Groruddalssatsingen

ByDyrk 2016 er et samarbeidstiltak mellom Bydel Bjerke, Linderud gård, Brobekk skolehage og Paviljongen kafé i Bjerkedalen. Bydel Bjerke gjennomfører Områdeløft Linderud - Økernbråten - Vollebekk med mål om å bidra til et godt bo- og oppvekstmiljø, attraktive møteplasser og aktive lokalsamfunn. ByDyrk skal vise fram lokalt dyrket mat og spre interesse for dyrking og naturbruk.

 

Kurs, foredrag, mat og marked

Gjennom en uke september blir det markeder med prøvesmaking og aktiviteter for hele familien, dyrkingskurs, temaforedrag og matservering i ulike varianter. Arrangementene er åpne for alle og har gratis adgang. Unntak for Erich Mogenssøns taffel og Økologisk matkurs med vinsmaking.

 

Oslo satser på urbant landbruk

Bjerke Bydel har som resten av Oslo mange hageglade og dyrkingsinteresserte beboere. Rundt i tusener av kjøkkenhager, pallekarmer, parseller, kolonihager og grønnsakskasser spirer og gror det jordskokk og basilikum, brekkbønner og gresskar. Trenden har eksplodert de siste par årene, og myndighetene følger opp med urban landbruksmelding og støtte til bygdeutvikling i byen.