Erich Mogenssøns Taffel

 

Invitasjon til festaften

”ERICH MOGENSSØNS TAFFEL”,

 

i Barokksalen på Linderud gård

 

ONSDAG 14., TORSDAG 15. OG FREDAG 16. SEPTEMBER KL. 18-22

 

Gjestene vil få en kort omvisning i huset mens de nipper til velkomstdrikken, deretter går vi til bords i barokksalen, som for anledningen er omdannet til en restaurant med plass til 32 gjester. Maten presenteres av kokkene i Uten Oppskrift, og arrangementet er godt hjulpet av Linderud Gårds Venner, Thon Hotel Linne og Bjerke Bydel.

 

Meny:

 

Mons og Hannas velkomstskål:

Musserende vin med litt innkokt rabarbrasaft.

 

Vin: Jaume Serra Brut

 

Fra Erich Mogenssøns sjøbod

En liten klippfiskterte med ramsløk, noe syltet fra hagen

og emmerbrød med hjemmelaget smør på Rørosrømme

 

Vin: Via Latina Loureiro 2014/2015

 

Johan Neve Monsens haveglede

Squash og valnøtt med engsyre og et utvalg av grønt og noe sprøtt.

 

Vin: Via Latina Loureiro 2014/2015

 

Hannas skogtur

Kantarellsuppe med sesongens sopp fra Sandermosen i Maridalen

 

Vin: Rolet La dent de Charnet Chard 2012/2013

 

Mogens Larsen Monsens bryllupsbrosme

Brosme med hummer og gulrotkrem

 

Vin: Wente Morning Fog Chardonnay 2014

 

Haagen Mathiesens høstjakt

Hjortefilet med steinsoppkrem, solbærkokt eple, og annet tilbehør fra skog og hage. Viltsaus.

 

VIn: Monte Antico 2012

 

Cathrine Büchlers fristelser

Desserttallerken med mye godt.

 

 

Vin: Il Falchetto Bracchetto d'Acqui 2015

 

Priser:

Meny: kr. 780

Vinpakke: 580

Alkoholfritt (Linderud Gårds egen eplemost/alkoholfritt øl/Mozell) kr 100

 

Det er ikke mulig å bestille annen mat eller drikke ved bordet.

Allergier må det opplyses om ved påmelding slik at vi kan ta individuelle hensyn til det.

 

Bestilling:

Bindende påmelding til Kari Greve, tlf. 92624320 eller kari.greve@nasjonalmuseet.no

Forhåndsbetaling til konto nr 9710 43 15473. Påmeldingen er ikke endelig før betaling er mottatt.

Påmeldings- og innbetalingsfrist: 7. september